Müsli of sweet potatoes, knödel, lentils, spinach, and peas for breakfast

Preparation and photo made by Imayna Caceres.

Müsli of sweet potatoes, knödel, lentils, spinach, and peas for breakfast. The sweet potatoes had enough water to caramelize as they cooked. The knödeln were left overs of the day before. The spinach and peas live frozen in my fridge until boiled before coming to my plate. In the last years, I've been cooking with water instead of oil and adding sometimes oil directly on my plate like another seasoning. In this case the knödel made it unnecessary.
As I cut them and prepare them I think how at some point all these plants were in the ground, growing, and taking their time to live and bear these fruits. Once ready, I eat and enjoy the fruits of their labor, and acknowledge their work of reproduction.
Some researchers have pointed out that Western breakfasts produce high glucose pikes. Instead they recommend starting the day with foods that require slower digestion to have a slow release of glucose. Since coming across this information I am having lunch for breakfast, dinner for lunch, and breakfast for dinner at the end of the day.

Müsli aus Süßkartoffeln, Knödel, Linsen, Spinat und Erbsen zum Frühstück. Die Süßkartoffeln hatten genug Wasser, um beim Garen zu karamellisieren. Die Knödel waren Reste von gestern. Der Spinat und die Erbsen leben tiefgekühlt in meinem Kühlschrank, bis sie gekocht auf meinen Teller kommen. In den letzten Jahren koche ich mit Wasser statt mit Öl und gebe das Öl wie eine weitere Würze auf den Teller. In diesem Fall hat der Knödel das überflüssig gemacht.
Während ich sie schneide und vorbereite, denke ich daran, dass all diese Pflanzen irgendwann einmal in der Erde waren, wuchsen und sich Zeit ließen, um zu leben und diese Früchte zu tragen. Wenn sie fertig sind, esse und genieße ich die Früchte ihrer Arbeit und würdige ihre Reproduktionsarbeit.
Einige Forscher haben darauf hingewiesen, dass westliche Frühstücke zu hohen Blutzuckerspitzen führen. Stattdessen empfehlen sie, den Tag mit Nahrungsmitteln zu beginnen, die langsamer verdaut werden müssen, damit der Blutzucker langsam freigesetzt wird. Seit ich diese Informationen gelesen habe, esse ich am Ende des Tages Mittagessen zum Frühstück, Abendessen zum Mittagessen und Frühstück zum Abendessen.