Lentils, turmeric rice, maiz, carrots, iceberg lettuce and tomatoes

 
Cooking and photo made by Imayna Caceres.


Lentils, red beans, corn, carrots, served with turmeric rice. As a salad, iceberg lettuce and tomatoes.
In Peru, where I grew up, there is a custom that on Mondays we cook lentils to start the week off right. It is called Lunes de Lentejas (Lentils Monday). My mother, who is from a village that grows legumes, taught us how to cook them very well. Lentils, beans, split peas, were a constant on the menu at home. And since I am always cooking all kinds of legumes and pulses, I often like to mix them menestrone style.

Linsen, rote Bohnen, Mais, Karotten, serviert mit Kurkumareis. Als Salat, Eisbergsalat und Tomaten.
In Peru, wo ich aufgewachsen bin, gibt es den Brauch, dass wir montags Linsen kochen, um die Woche richtig zu beginnen. Man nennt das Lunes de Lentejas (Linsenmontag). Meine Mutter, die aus einem Dorf stammt, in dem Hülsenfrüchte angebaut werden, hat uns beigebracht, wie man sie sehr gut kocht. Linsen, Bohnen, Spalterbsen standen bei uns zu Hause ständig auf dem Speiseplan. Und da ich immer alle Arten von Hülsenfrüchten koche, mische ich sie oft auf Menestrone-Art.